با ما در ارتباط باشید

کانتینر یخچالی

کانتینر یخچالی

سرفصل‌ها

کانتینر یخچالی مواد غذایی تازه، داروها، تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی همگی نیازمند شرایط دمایی خاصی هستند تا در طول مسیر جا به ‌جایی یا زمان نگهداری از فساد در امان بمانند. استفاده از کانتینرهای معمولی برای چنین کالاهایی ناکارآمد است و  موجب خسارات جبران‌ناپذیر می گردد چون این نوع کانتینرها فاقد عایق حرارتی و سیستم سرمایشی مناسب هستند. در چنین شرایطی، کانتینر یخچالی با بهره‌گیری از بدنه‌ای عایق و سیستم سرمایشی پیشرفته، امکان تثبیت دمای داخلی را حتی در شرایط آب ‌و هوایی متغیر فراهم می‌آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا با ساختار، ویژگی‌ها و کاربردهای کانتینر یخچالی بیشتر آشنا شوید.

کانتینر یخچالی

کانتینر یخچالی چیست؟

کانتینر یخچالی که با نام بین‌المللی Reefer عمومیت دارد نوعی کانتینر استاندارد است که برای حمل کالاهای حساس به دما در مسافت ‌های طولانی ساخته می شوند. این کانتینرها مجهز به سیستم‌های سرمایشی و کنترل رطوبت هستند که محیطی پایدار و قابل کنترل را برای نگهداری و جا به‌ جایی محصولاتی مانند دارو، مواد غذایی فاسدشدنی و مواد شیمیایی حساس به دما شکل می دهند.

کانتینر یخچالی

انواع کانتینر یخچالی

کانتینرهای یخچالی با توجه به توان سرمایشی خود در سه دسته‌ اصلی قرار می گیرند:

کانتینر یخچالی استاندارد

شرایط حفظ دمایی بین منفی ۲۵ تا مثبت ۲۵ درجه سانتی‌گراد را دارند. بیشتر کانتینرهای یخچالی مورد استفاده در صنعت حمل ‌و نقل در همین دسته قرار می‌گیرند و برای حمل مواد غذایی، دارویی و کشاورزی بسیار مناسب و کاربردی هستند.

کانتینر یخچالی

کانتینر یخچالی با سرمایش بالا

توانایی حفظ دما تا منفی ۳۵ درجه سانتی‌گراد را دارند. برای حمل کالاهای حساس‌تر یا نگهداری مواد منجمد با دمای پایین‌تر نسبت به مدل‌های استاندارد به کار می‌ روند.

سوپر فریزر

پیشرفته‌ترین نوع هستند و می‌توانند دمای داخل خود را تا منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد برای مدت طولانی حفظ کنند. کاربرد اصلی آنها در حمل نمونه‌ های پزشکی، واکسن‌ها یا مواد شیمیایی بسیار حساس به دما است.

مشخصات کانتینر یخچالی 20 فوت (20×8×8.6)

ابعاد داخلی: 5.456 × 2.294 × 2.273 متر

ابعاد درب باز: 2.290 × 2.264 متر

وزن مجاز بارگیری: 30,480 کیلوگرم

حجم داخلی: 28.6 متر مکعب

مشخصات کانتینر یخچالی 40 فوت (40×8×9.6)

ابعاد داخلی: 11.584 × 2.294 × 2.557 متر

 

ابعاد درب باز: 2.900 × 2.569 متر

وزن مجاز بارگیری: 34,000 کیلوگرم

حجم داخلی: 68 متر مکعب

مشخصات کانتینر یخچالی 45 فوت (45×2.55×9.6)

ابعاد داخلی: 13.280 × 2.440 × 2.582 متر

ابعاد درب باز: 2.440 × 2.567 متر

وزن مجاز بارگیری: 34,000 کیلوگرم

حجم داخلی: 80.4 متر مکعب

کانتینر یخچالی

سیستم سرمایشی کانتینر یخچالی

کانتینرهای یخچالی یا سردخانه‌ای به سیستم سرمایشی مجهز هستند که وظیفه کنترل و تثبیت دمای داخل کانتینر را بر روی عددی مشخص در زیر صفر درجه دارد. عملکرد این سیستم سرمایشی وابسته به تامین انرژی الکتریکی است که می‌توان آن را از منابع مختلفی نظیر برق شهری، ژنراتورها و یا دیزل ژنراتورها تأمین نمود.

در مواردی که از کانتینر یخچالی به عنوان انبار یا سردخانه سیار استفاده می‌شود، سیستم سرمایشی مستقیما به برق سه‌فاز شهری متصل می‌گردد و برای مواقع اضطراری، یک دیزل ژنراتور با سوخت گازوئیل به‌عنوان پشتیبان در نظر گرفته می‌شود.

شایان ذکر است در شرایطی که درب‌های کانتینر در طول روز بسته باقی بمانند و کانتینر در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد، سیستم سرمایشی تنها حدود ۷ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز نیاز به فعالیت خواهد داشت؛ چرا که عایق‌بندی مناسب و عدم تبادل حرارتی زیاد با محیط سبب حفظ دمای داخلی برای مدت بیشتری می‌شود.

کانتینر یخچالی

نحوه کنترل دما در کانتینرهای یخچالی

گردش هوای سرد به‌ صورت فورس در داخل کانتینر موجب می‌شود محصولات با سرعتی یکنواخت و تدریجی به دمای لازم برسند. این روش مانع از شوک سرمایی ناگهانی شده و در نتیجه، طول عمر کالا افزایش یافته و از فساد زودهنگام آن جلوگیری می‌شود.

استاندارد طراحی این کانتینرها ایجاب می‌کند که بتوانند تا حدود ۲۶۰ مترمکعب هوا را در هر ساعت خنک و جا به‌ جا کنند. این نرخ هوادهی برای رسیدن به بهترین عملکرد سرمایشی و همچنین کنترل میزان رطوبت داخلی بسیار مهم است. به‌منظور جلوگیری از تشکیل گازهای فاسدکننده و حفظ کیفیت محصول در طول مسیر حمل‌ونقل، استفاده از فیلترهای مناسب نیز الزامی است.

افزون بر این، تمامی کانتینرهای یخچالی باید به ژنراتور برق مستقل مجهز باشند تا در صورت قطع برق اصلی (مثلاً در کشتی)، به‌صورت خودکار سیستم سرمایشی را فعال نگه دارند تا از خراب شدن بار جلوگیری شود. این کانتینرها همچنین دارای سیستم‌های هشداردهنده هوشمند هستند که امکان ردیابی آنلاین وضعیت دما، رطوبت و عملکرد دستگاه سرمایشی را برای مالک بار فراهم ساخته و در صورت بروز نقص، هشدارهای لازم را به سیستم‌های کنترلی کشتی ارسال می کنند.

کانتینر یخچالی

قیمت کانتینرهای یخچالی

 

قیمت کانتینرهای یخچالی تا حد زیادی به سال ساخت و وضعیت سلامت کلی بدنه و سیستم سرمایشی آن متکی است. با این حال، در کانتینرهای یخچالی عوامل تخصصی‌تری نیز بر قیمت تأثیر می گذارند؛ از جمله ظرفیت سرمایش، کشور سازنده موتور ریفر و برند موتور سرمایشی.

برای مثال، کانتینرهایی که از موتورهای برند کریر استفاده می‌کنند به دلیل کیفیت بالا و عملکرد قابل اطمینان، قیمت بالاتری در بازار دارند. به علاوه کانتینرهایی که دارای قابلیت سرمایش در دماهای پایین‌تر و کنترل دقیق‌تر شرایط محیطی هستند، ارزش بیشتری خواهند داشت.

به دلیل کمیاب‌تر بودن کانتینرهای یخچالی نسبت به کانتینرهای استاندارد خشک و همچنین حجم پایین‌تر معاملات این نوع کانتینر در بازار، قیمت آن‌ها به ‌مراتب بالاتر از کانتینرهای خشک با شرایط مشابه از نظر سال ساخت و سلامت است. این تفاوت قیمت نشان‌ دهنده‌ اهمیت بالای سیستم سرمایشی و تکنولوژی‌های به‌کاررفته در این کانتینرها است.

کانتینر یخچالی دست دوم

خرید کانتینر یخچالی دست دوم به علت کاربری خاص این نوع کانتینرها، پیچیده‌تر از خرید کانتینرهای خشک استاندارد است. علاوه بر مسائلی مانند سلامت شاسی که در کانتینرهای خشک نیز اهمیت زیادی دارد، چندین مورد دیگر نیز باید در هنگام خرید کانتینر یخچالی دست دوم مورد بررسی قرار بگیرد.

سلامت عایق‌های کانتینر

عدم سلامت این عایق‌ها به کاهش کارایی سیستم سرمایشی و در نهایت بلااستفاده شدن کانتینر منجر می شود. عایق‌های دیواری و درب‌ها از مهم‌ترین بخش‌هایی هستند که باید به‌دقت بررسی شوند.

سلامت موتورهای ریفر

موتور ریفر که مسئول کنترل دما و رطوبت در کانتینر است، نقش مهمی در عملکرد کانتینر یخچالی بر عهده دارد. اگر موتور کانتینر معیوب باشد، عملاًکانتینر یخچالی عملکرد مشابهی با یک کانتینر خشک خواهد داشت و از این رو، خرید آن توصیه نمی‌شود.

سلامت لولاها و یراق‌آلات

سلامت لولاها و یراق‌آلات کانتینر شاید به خاطر تعمیرپذیری آسان، ممکن است از اهمیت کمتری برخوردار باشد اما نشانگر وضعیت کلی سلامت کانتینر خواهد بود. به کمک بررسی وضعیت این قطعات می توان شرایط عمومی کانتینر را ارزیابی نمود.

کف کانتینر یخچالی

برخلاف کانتینرهای معمولی که کف آن‌ها از تخته‌های چوبی چندلایه یا ورق‌های فلزی ساخته می‌شود، کف کانتینرهای یخچالی از پروفیل‌های فلزی ساخته شده است که بیشتر از جنس آلومینیوم هستند. این نوع کف به‌ عنوان کف T شکل معرفی می گردد. طراحی این کف به‌ صورتی است که با ایجاد شیارهای خاص، جریان هوا را به راحتی و به‌ طور یکنواخت در سرتاسر کانتینر یخچالی انتقال می‌دهد و  از نظر بهبود عملکرد سیستم سرمایشی کارامد است.

گاهی اوقات برای جلوگیری از کثیف شدن کف کانتینر از یک کفه اضافی برای پوشاندن کف کانتینر استفاده می‌شود. هرچند این روش موجب تمیز نگه داشتن کانتینر می شود اما در این حالت ممکن است که راندمان سیستم سرمایشی کمی کاهش پیدا کند چون جریان هوا به خوبی از این کفه عبور نمی‌کند.

دیواره‌های کانتینر یخچالی

دیواره‌های کانتینر یخچالی نیز مانند کف آن با کانتینرهای معمولی تفاوت دارند. جنس دیواره‌ها به صورت ساندویچ پنل ساخته شده است که از ترکیب آلومینیوم و استیل با لایه‌های عایق تشکیل می‌شود. این ساختار کمک می‌کند که دمای داخل کانتینر تا حد قابل قبولی کنترل شود و از نوسانات دما جلوگیری گردد. لایه‌های عایق در دیواره‌ها برای حفظ سرمای داخلی و جلوگیری از تبادل حرارتی با محیط خارجی کاربردی هستند.

کانتینرهای یخچالی بهترین وسیله برای حمل و نقل یا انبار محموله‌های حساس به دما هستند و به منظور نگهداری مواد غذایی، میوه و سبزیجات، تجهیزات آزمایشگاهی و دیگر کالاهای حساس به دما استفاده می‌شوند.

اگر قصد خرید یا استفاده از کانتینر یخچالی به ‌عنوان انبار را دارید با کارشناسان ما جهت قیمت کانتینر  در تماس باشید تا بهترین گزینه‌ها و مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.

آخرین مقالات کانتینر و کانکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما